Filet cięty
Elementy piersiowe z kurcząt i podstawowe produkty dla przetwórni
Filet z kurczaka to mięso drobiowe bogate w pełnowartościowe i łatwo przyswajalne białko. Produkt cechuje wysoka zawartość cynku, magnezu i potasu, a także niewielka zawartość tłuszczu. Barwa różowa, struktura gładka, naturalny zapach drobiu.
świeże/mrożone/IQF | karton luz | 5 kg; 10 kg; 15 kg | 6 dni/12 miesięcy | 0-4 C/-18 C | 120-140 g.; 40-160 g. |
possible | BRC/IFS |
mrożone/IQF | poliblok | 15 kg; 20 kg | 12 miesięcy | /-18 C | |||
IQF | woreczki | 1 kg; 2 kg; 2,5 kg; 5 kg | 12 miesięcy | /-18 C | |||
świeże | VAC | 2,5 kg; 5 kg; 10 kg | 14 dni | 0-4 C | |||
świeże | MAP tacki | 1 kg; 2 kg; 2,5 kg; 5 kg; 10 kg | 14 dni | 0-4 C |
Polędwiczka ze ścięgnem
Mięsień piersiowy głęboki uzyskany po oddzieleniu od mięśnia zewnętrznego, barwa różowa, zapach naturalny, charakterystyczny dla świeżego mięsa drobiowego, bez widocznych plam krwistych, chyba że są one nieznaczne. Dopuszcza się obecność ścięgna.
świeże/mrożone/IQF | karton luz | 5 kg; 10 kg; 15 kg | 6 dni/12 miesięcy | 0-4 C/-18 C | kalibracja niemożliwa |
możliwy | BRC/IFS |
świeże/IQF | poliblok | 15 kg; 20 kg | 12 miesięcy | /-18 C | |||
IQF | woreczki | 1 kg; 2 kg; 2,5 kg; 5 kg | 12 miesięcy | /-18 C | |||
świeże | VAC | 2,5 kg; 5 kg; 10 kg | 14 dni | 0-4 C | |||
świeże | MAP tacki | 1 kg; 2 kg; 2,5 kg; 5 kg; 10 kg | 14 dni | 0-4 C |
Mięso z nogi ze skórą
Mięso pozyskane w wyniku trybowania nóg (zespół mięśni uda i podudzia), ze skóry, bez kości i chrząstek. Dopuszcza się tkankę tłuszczową podskórną i międzymięśniową . Kolor różowy do ciemnoróżowego. Zapach naturalny, charakterystyczny dla świeżego mięsa drobiowego.
świeże/mrożone/IQF | karton luz | 5 kg; 10 kg; 15 kg | 6 dni/12 miesięcy | 0-4 C/-18 C | kalibracja niemożliwa |
możliwy | BRC/IFS |
mrożone/IQF | poliblok | 15 kg; 20 kg | 12 miesięcy | /-18 C | |||
IQF | woreczki | 1 kg; 2 kg; 2,5 kg; 5 kg | 12 miesięcy | /-18 C | |||
świeże | VAC | 2,5 kg; 5 kg; 10 kg | 10 dni | 0-4 C | |||
świeże | MAP tacki | 1 kg; 2 kg; 2,5 kg; 5 kg; 10 kg | 10 dni | 0-4 C |
Mięso z uda ze skórą
Mięso pozyskane w wyniku trybowania nóg (mięśnie uda), ze skóry, bez kości i chrząstek. Dopuszcza się tkankę tłuszczową podskórną i międzymięśniową . Kolor różowy do ciemnoróżowego. Zapach naturalny, charakterystyczny dla świeżego mięsa drobiowego.
świeże/mrożone/IQF | karton luz | 5 kg; 10 kg; 15 kg | 6 dni/12 miesięcy | 0-4 C/-18 C | kalibracja niemożliwa |
possible | BRC/IFS |
mrożone/IQF | poliblok | 15 kg | 12 miesięcy | /-18 C | |||
IQF | woreczki | 2,5 kg; 5 kg | 12 miesięcy | /-18 C | |||
świeże | VAC | 2,5 kg; 5 kg; 10 kg | 10 dni | 0-4 C | |||
świeże | MAP tacki | 1 kg; 2 kg; 2,5 kg; 5 kg; 10 kg | 10 dni | 0-4 C |
Mięso z nogi bez skóry
Mięso pozyskane w wyniku trybowania nóg (zespół mięśni uda i podudzia), bez skóry, kości i chrząstek. Dopuszcza się tkankę tłuszczową podskórną i międzymięśniową . Kolor różowy do ciemnoróżowego. Zapach naturalny, charakterystyczny dla świeżego mięsa drobiowego.
świeże/mrożone/IQF | karton luz | 5 kg; 10 kg; 15 kg | 6 dni/12 miesięcy | 0-4 C/-18 C | 250 g.+ | possible | BRC/IFS |
mrożone/IQF | poliblok | 15 kg | 12 miesięcy | /-18 C | |||
IQF | woreczki | 2,5 kg; 5 kg | 12 miesięcy | /-18 C | |||
świeże | VAC | 2,5 kg; 5 kg; 10 kg | 10 dni | 0-4 C | |||
świeże | MAP tacki | 1 kg; 2 kg; 2,5 kg; 5 kg; 10 kg | 10 dni | 0-4 C |
Mięso z uda bez skóry
Mięso pozyskane w wyniku trybowania nóg (mięśnie uda), bez skóry, kości i chrząstek. Dopuszcza się tkankę tłuszczową podskórną i międzymięśniową . Kolor różowy do ciemnoróżowego. Zapach naturalny, charakterystyczny dla świeżego mięsa drobiowego.
świeże/mrożone/IQF | karton luz | 5 kg; 10 kg; 15 kg | 6 dni/12 miesięcy | 0-4 C/-18 C | kalibracja niemożliwa |
możliwy | BRC/IFS |
mrożone/IQF | poliblok | 15 kg; 20 kg | 12 miesięcy | /-18 C | |||
IQF | woreczki | 1 kg; 2 kg; 2,5 kg; 5 kg | 12 miesięcy | /-18 C | |||
świeże | VAC | 2,5 kg; 5 kg; 10 kg | 10 dni | 0-4 C | |||
świeże | MAP tacki | 1 kg; 2 kg; 2,5 kg; 5 kg; 10 kg | 10 dni | 0-4 C |
Siodło z kurczaka
świeże/mrożone | karton luz | 5 kg; 10 kg; 15 kg | 6 dni/12 miesięcy | 0-4 C/-18 C | 700 g.+ | możliwy | BRC/IFS |
mrożone | poliblok | 15 kg; 20 kg | 12 miesięcy | /-18 C | |||
świeże | MAP tacki | 3,5 kg; 7 kg | 10 dni | 0-4 C |
Ramię i przedramię cięte w naturalnych proporcjach
Skrzydło po oddzieleniu lotki przecięte na część ramieniową i przedramieniowa. Barwa skóry kremowa, barwa mięśni różowa. Zapach naturalny, charakterystyczny dla świeżego mięsa drobiowe. Dopuszcza się pojedyncze pióra.
świeże/mrożone/IQF | karton luz | 5 kg; 10 kg; 15 kg | 6 dni/12 miesięcy | 0-4 C/-18 C | kalibracja niemożliwa |
możliwy | BRC/IFS |
IQF | woreczki | 1 kg; 2 kg; 2,5 kg; 5 kg | 12 miesięcy | /-18 C | |||
mrożone | soldier pack | 10 kg ; 15 kg | 12 miesięcy | 0-4 C | |||
świeże | MAP tacki | 4 kg; 8 kg | 10 dni | 0-4 C |
Przedramię z kurczaka
Środkowa część skrzydła (przedramię) uzyskana w wyniku odcięcia części ramieniowej i lotki. Barwa skóry kremowa, barwa mięśni różowa. Zapach naturalny, charakterystyczny dla świeżego mięsa drobiowe. Dopuszcza się pojedyncze pióra.
świeże/mrożone/IQF | karton luz | 5 kg; 10 kg; 15 kg | 6 dni/12 miesięcy | 0-4 C/-18 C | 45 g.+ | możliwy | BRC/IFS |
IQF | woreczki | 1 kg; 2 kg; 2,5 kg; 5 kg | 12 miesięcy | /-18 C | |||
mrożone | soldier pack | 10 kg ; 15 kg | 12 miesięcy | /-18 C | |||
świeże | MAP tacki | 4 kg; 8 kg | 10 dni | 0-4 C |
Ramię z kurczaka
Ramieniowa część skrzydła uzyskana w wyniku odcięcia przedramienia i lotki Barwa skóry kremowa, barwa mięśni różowa. Zapach naturalny, charakterystyczny dla świeżego mięsa drobiowe. Dopuszcza się pojedyncze pióra.
świeże/mrożone/IQF | karton luz | 5 kg; 10 kg; 15 kg | 6 dni/12 miesięcy | 0-4 C/-18 C | 40 g.+ | możliwy | BRC/IFS |
IQF | woreczki | 1 kg; 2 kg; 2,5 kg; 5 kg | 12 miesięcy | /-18 C | |||
mrożone | soldier pack | 10 kg ; 15 kg | 12 miesięcy | /-18 C | |||
świeże | MAP tacki | 4 kg; 8 kg | 10 dni | 0-4 C |
Strona 1 z 2