Centrum dystrybucji drobiu – o firmie
Jesteśmy nie tylko sprawdzonym cetrum dystrybucji drobiu, ale i nowoczesnym zakładem przetwórstwa drobiowego. Mamy ponad 70 lat doświadczenia, ale cały czas staramy się modernizować i usprawniać nasze technologie przetwórcze. Kilka lat temu przeprowadziliśmy generalny remont i unowocześniliśmy rzeźnie, co zapoczątkowało intensywny rozwój, a roczna produkcja wzrosła średnio o 40 procent.
Eksport mięsa to nasza domena. Połowa naszych produktów trafia na rynek europejski, a także do Azji i krajów Afryki Środkowej. Ludzie na całym świecie doceniają jakość naszych produktów. Drób pochodzi od sprawdzonych dostawców, a do tego nasza firma kontroluje hodowlę od etapu pisklęcia, aż po gotową tuszkę.
W prestiżowym, tworzonym corocznie rankingu „Pulsu Biznesu” niejednokrotnie zdobyliśmy wysokie miejsce. Doceniono nasze zaangażowanie w intensywny rozwój i aktywność na rynku. Otrzymaliśmy również tytuł Regionalnego Lidera Innowacji i Rozwoju w 2012 roku.
Świeże mięso z kurczaka – etapy hodowli
Świeże mięso z kurczaka pozyskujemy dzięki sprawdzonym i skutecznym metodom hodowli. Podstawę naszej pracy stanowią dobry smak, higiena, a przede wszystkim empatia. Troszczymy się nie tylko o komfort życia kur i kurcząt, ale i o zdrowie oraz samopoczucie naszych Klientów. Z opisanej troski wynika wypracowany przez nas system oparty na indywidualnym podejściu do każdego przedsięwzięcia.
Jan Bartman |
Aleksander Drapała |
Andrzej Sączawa |
Zdrowe i pożywne mięso to podstawa
Znamy każdego z naszych hodowców i gwarantujemy, że kurczaki z ich ferm są najwyższej jakości. Firma Res-Drob zajmuje się nie tylko przetwórstwem drobiu. Wraz z weterynarzami obserwujemy dokładnie wszystkie etapy procesu hodowli kurcząt. Wiemy, gdzie nasi hodowcy kupują pisklęta, badamy paszę, którą ptaki są karmione. Nie wszyscy konsumenci wiedzą, że w Polsce obowiązuje całkowity zakaz stosowania dodatków hormonalnych do pasz.
Humanitarne podejście do zwierząt
Jako odpowiedzialne i sprawdzone centrum dystrybucji i przetwórstwa drobiu na bieżąco kontrolujemy warunki życia kur i kurcząt. Sprawdzamy temperaturę w kurnikach, oceniamy czy ściółka jest sucha i czy wystarcza urządzeń do karmienia i pojenia ptaków. Ważna jest również odpowiednia wentylacja oraz przestrzeń dla kurcząt do swobodnego chodzenia (ptaki hodowane na mięso nie siedzą w klatkach!).
Bezpieczny i higieniczny transport
Precyzyjnie określone są też warunki transportu kurcząt do zakładu przetwórstwa drobiu – samochód do przewozu musi być oceniony i zaakceptowany przez weterynarza. Jednym z najważniejszych kryteriów przy wyborze odpowiedniego pojazdu jest gwarancja dobrostanu zwierząt. W trosce o najwyższą jakość hodowca jest zobowiązany każdorazowo przedstawiać świadectwo zdrowia zwierząt. Ich stan szczegółowo oceniają nasi pracownicy i lekarze weterynarii.
Zaufani dostawcy i przetwórcy drobiu
Centrum dystrybucji i przetwórstwa drobiu współpracuje z 220 hodowcami, którzy doceniają nasze starania o najwyższą jakość drobiu i sami również nieustannie usprawniają działalność. Ponad połowa dostawców jest z nami od wielu lat, często są to kolejne pokolenia rodzin posiadających fermy. Współpracę opieramy na wzajemnym zaufaniu i profesjonalizmie. Nasi hodowcy doceniają również specjalistyczne szkolenia, które organizujemy i pomoc w poprawie warunków hodowli, jaką zapewniamy.
Jednym z najbardziej sprawdzonych i najdłużej współpracujących z nami hodowców jest Jan Bartman. Od 35 lat dostarcza nam kurczaki najwyższej jakości i nigdy się na nim nie zawiedliśmy.
Z naszym zakładem przetwórstwa drobiu – również od wielu lat – jest Andrzej Sączawa, który właśnie wybudował nowoczesne kurniki, wyposażone w sterowaną komputerowo wentylację i ogrzewanie.
W nowy, całkowicie zautomatyzowany kurnik zainwestował również Aleksander Drapała – doświadczony i sprawdzony hodowca, który zawsze dostarcza najlepszy drób.
Naszych hodowców prezentował m.in. program TVP Agrobiznes.