

Pojedynczy filet z polędwiczką
Elementy nożne kurcząt i kurczaki
Mięsień piersiowy z pozostawionym medalionem i polędwiczką, pozbawiony skóry, kości i ścięgien; barwa różowa, zapach charakterystyczny dla świeżego mięsa drobiowego. Dopuszcza się tkankę tłuszczową przyległą do mięśnia.
![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
---|---|---|---|---|---|---|---|
świeże/mrożone/IQF | karton luz | 5 kg; 10 kg; 15 kg | 6 dni/12 miesięcy | 0-4 C/-18 C | 200 g.+; 250 g.+; 300 g.+; 170-200 g.; 200-230 g.; 230-260 g. |
możliwy | BRC/IFS |
mrożone/IQF | poliblok | 15 kg; | 12 miesięcy | /-18 C | |||
IQF | woreczki | 2,5 kg; 5 kg | 12 miesięcy | 0-4 C | |||
świeże | vac | 2,5 kg; 5 kg; 10 kg | 14 dni | 0-4 C | |||
świeże | MAP tacki | 1 kg; 2 kg; 2,5 kg; 5 kg; 10 kg |
14 dni | 0-4 C |

Pojedynczy filet bez polędwiczki
Mięsień piersiowy z pozostawionym medalionem, bez polędwiczki, pozbawiony skóry, kości i ścięgien; barwa różowa, zapach charakterystyczny dla świeżego mięsa drobiowego. Dopuszcza się tkankę tłuszczową przyległą do mięśnia.
![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
---|---|---|---|---|---|---|---|
świeże/mrożone/IQF | karton luz | 5 kg; 10 kg; 15 kg | 6 dni/12 miesięcy | 0-4 C/-18 C | 200 g.; +250 g.+; 300 g.+ 170-200;200- 230’230-260 |
możliwy | BRC/IFS |
mrożone/IQF | poliblok | 15 kg; 20 kg | 12 miesięcy | /-18 C | |||
IQF | woreczki | 1 kg; 2 kg; 2,5 kg; 5 kg | 12 miesięcy | /-18 C< | |||
świeże | vac | 2,5 kg; 5 kg; 10 kg | 14 dni | 0-4 C | |||
świeże | MAP tacki | 1 kg; 2 kg; 2,5 kg; 5 kg; 10 kg | 14 dni | 0-4 C |

Cały kurczak z szyją
Tuszka drobiowa pozbawiona wnętrzności. Budowa kośćca prawidłowa, bez zanieczyszczeń, bez rażących wybroczyn na powierzchni skóry, wolna od cyst na grzebieniu mostka, bez otwartych złamań kończyn. Zapach naturalny, charakterystyczny dla świeżego mięsa drobiowego. Barwa skóry od jasno kremowej do jasno żółtej.
![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
---|---|---|---|---|---|---|---|
świeże/mrożone | karton luz | 10 kg; 15 kg | 6 dni/12 miesięcy | 0-4 C/-18 C | 1,8 kg+ | możliwy | BRC/IFS |
świeże/mrożone | crates E2 | 15 kg | 6 days | 0-4 C/-18 C |

Ćwiartka z kurczaka
Element z kością i skórą, zawierający udo i podudzie oraz połowę miednicy i grzbietu, właściwie umięśniony, barwa skóry kremowa, barwa mięśni różowa. Zapach naturalny, charakterystyczny dla świeżego mięsa drobiowego.
![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
---|---|---|---|---|---|---|---|
świeże/mrożone/IQF | karton luz | 5 kg; 10 kg; 15 kg | 6 dni/12 miesięcy | 0-4 C/-18 C | 350 g.+ | możliwy |
BRC/IFS |
mrożone/IQF | poliblok | 15 kg | 12 miesięcy | /-18 C | |||
IQF | woreczki | 2,5 kg; 5 kg | 12 miesięcy | /-18 C | |||
świeże | MAP tacki | 4 kg; 8 kg | 10 dni | 0-4 C |

Noga z kurczaka anatomiczna
Element z kością i skórą, zawierający udo i podudzie, barwa skóry kremowa, barwa mięśni różowo-czerwona. Zapach naturalny, charakterystyczny dla świeżego mięsa drobiowego.
![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
---|---|---|---|---|---|---|---|
świeże/mrożone/IQF | karton luz | 5 kg; 10 kg; 15 kg | 6 dni/12 miesięcy | 0-4 C/-18 C | 250 g.+ | możliwy | BRC/IFS |
mrożone/IQF | poliblok | 15 kg | 12 miesięcy | /-18 C | |||
IQF | woreczki | 2,5 kg; 5 kg | 12 miesięcy | /-18 C | |||
świeże | MAP tacki | 3,5 kg; 7 kg | 10 dni | 0-4 C |

Podudzie z kurczaka
Element tuszki z kością i skórą, stanowiący cześć nogi po odcięciu udźca, właściwie umięśniony, bez otwartych złamań kości. Barwa mięśni różowa. Zapach naturalny, charakterystyczny dla świeżego mięsa drobiowego.
![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
---|---|---|---|---|---|---|---|
świeże/mrożone/IQF | karton luz | 5 kg; 10 kg; 15 kg | 6 dni/12 miesięcy | 0-4 C/-18 C | 200 g.+ | możliwy | BRC/IFS |
mrożone/IQF | poliblok | 15 kg | 12 miesięcy | /-18 C | |||
IQF | woreczki | 2,5 kg; 5 kg | 12 miesięcy | /-18 C | |||
świeże | MAP tacki | 4 kg; 8 kg | 10 dni | 0-4 C | |||
świeże | woreczki SOFT MAP |
2,5 kg; 5 kg | 8 dni | 0-4 C |

Udo z kurczaka
Element tuszki z kością i skórą, stanowiący cześć nogi po odcięciu podudzia, właściwie umięśniony, bez otwartych złamań kości. Dopuszcza się zaczerwienienie końcówek torebek stawowych. Zapach naturalny, charakterystyczny dla świeżego mięsa drobiowego.
![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
---|---|---|---|---|---|---|---|
świeże/mrożone/IQF | karton luz | 5 kg; 10 kg; 15 kg | 6 dni/12 miesięcy | 0-4 C/-18 C | 200 g.+ | możliwy | BRC/IFS |
mrożone/IQF | poliblok | 15 kg; 20 kg | 12 miesięcy | /-18 C | |||
IQF | woreczki | 1 kg; 2 kg; 2,5 kg; 5 kg | 12 miesięcy | /-18 C | |||
świeże | MAP tacki | 4 kg; 8 kg | 14 dni | 0-4 C | |||
świeże | woreczki SOFT MAP |
2,5 kg; 5 kg | 14 dni | 0-4 C |
Strona 1 z 2