

Skrzydło 3 częściowe
Element z kością i skórą, odcięty od tuszki w stawie barkowym, barwa skóry kremowa, barwa mięśni różowa. Zapach naturalny, charakterystyczny dla świeżego mięsa drobiowe. Dopuszcza się pojedyncze pióra na końcówkach i ich zaczerwienienie.
![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
---|---|---|---|---|---|---|---|
świeże/mrożone/IQF | karton luz | 5 kg; 10 kg; 15 kg | 6 dni/12 miesięcy | 0-4 C/-18 C | 80 g.+ | możliwy | BRC/IFS |
IQF | woreczki | 1 kg; 2 kg; 2,5 kg; 5 kg | 12 miesięcy | /-18 C | |||
frozen soldier pack |
10 kg ; 15 kg | 12 miesięcy | /-18 C | ||||
świeże | MAP tacki | 4 kg; 8 kg | 10 dni | 0-4 C |

Skrzydło 2 częściowe bez lotki
Element z kością i skórą (połączona część ramienia i przedramienia, bez lotki ), odcięty od tuszki w stawie barkowym, barwa skóry kremowa, barwa mięśni różowa. Zapach naturalny, charakterystyczny dla świeżego mięsa drobiowe. Dopuszcza się pojedyncze pióra.
![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
---|---|---|---|---|---|---|---|
świeże/mrożone/IQF | karton luz | 5 kg; 10 kg; 15 kg | 6 dni/12 miesięcy | 0-4 C/-18 C | kalibracja niemożliwa |
możliwy | BRC/IFS |
IQF | woreczki | 1 kg; 2 kg; 2,5 kg; 5 kg | 12 miesięcy | /-18 C | |||
mrożone | soldier pack | 10 kg ; 15 kg | 12 miesięcy | /-18 C | |||
świeże | MAP tacki | 4 kg; 8 kg | 10 dni | 0-4 C |

Skrzydło 2 częściowe przedramię + lotka
Element z kością i skórą (połączona część ramienia i przedramienia, z lotką), odcięty od tuszki w stawie barkowym, barwa skóry kremowa, barwa mięśni różowa. Zapach naturalny, charakterystyczny dla świeżego mięsa drobiowe. Dopuszcza się pojedyncze pióra.
![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
---|---|---|---|---|---|---|---|
świeże/mrożone/IQF | karton luz | 5 kg; 10 kg; 15 kg | 6 dni/12 miesięcy | 0-4 C/-18 C | kalibracja niemożliwa |
możliwy | BRC/IFS |
IQF | woreczki | 1 kg; 2 kg; 2,5 kg; 5 kg | 12 miesięcy | /-18 C | |||
mrożone |
soldier pack | 10 kg ; 15 kg | 12 miesięcy | /-18 C | |||
świeże | MAP tacki | 4 kg; 8 kg | 10 dni | 0-4 C |

Łapki długie/krótkie
Łapki z kurcząt odcięte w stawie skokowym lub do 2 cm poniżej stawu; oczyszczone mechanicznie z naskórka; czyste, wykrwawione, odcieknięte, o prawidłowej budowie. Barwa naturalna, kremowa do jasnoróżowej charakterystyczna dla łap kurcząt. Zapach swoisty, charakterystyczny dla łap kurcząt.
![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
---|---|---|---|---|---|---|---|
mrożone | karton luz | 15 kg | 12 miesięcy | -18 C | kalibracja niemożliwa |
możliwy | BRC/IFS |
mrożone | poliblok | 15 kg | 12 miesięcy | /-18 C |
Strona 2 z 2